Wisselwerken

Dat is elk half uur even rechtstaan

rechtopstaand werken op kantoor

WISSELWERKEN HELPT HARDNEKKIG ZITGEDRAG OP WERKVLOER DOORBREKEN

 ZIT JE GOED?

Waarschijnlijk wel. Want de Vlaming zit gemiddeld meer dan 8 uur per dag neer.

Vooral bedienden zitten regelmatig lang stil: ongeveer 5,5 uren tijdens de werkuren.

Maar sta hier eens even bij stil…

Wie meer dan 10 uur per dag zit, loopt bijna 35% meer kans op (vroegtijdig) overlijden dan wie slechts 1 uur per dag zit. Veel mensen voelen zich ook minder productief en minder energiek tijdens een ‘zitmarathon’.

INGEBAKKEN

Neerzitten zit ingebakken in onze cultuur. Op school zijn kinderen flink als ze stilzitten, en waarschijnlijk wordt er in jouw onderneming ook raar opgekeken als een collega even rechtstaat tijdens een vergadering. Er zijn al bedrijven die actie ondernemen, maar toch is dit nog niet wijdverspreid.

Die mentaliteitswijziging wil het Vlaams Instituut Gezond Leven door een nieuwe term op de werkvloer te introduceren: wisselwerken.

 WISSELWERKEN WERKT

Wisselwerken, dat is elk half uur even rechtstaan. Zo gaat je energiepeil de lucht in! Een kleine moeite, met bewezen effecten: medewerkers die lang stilzitten beperken en het regelmatig onderbreken door even recht te staan, rond te stappen en te bewegen ondervinden niet alleen een positieve impact op hun fysieke gezondheid. Ze hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever.

Minder ziekteverzuim, een goede werksfeer en een positief imago zijn de bonus voor de onderneming.

Leer hier meer wetenschappelijke info en tips.

Laat onze ergonoom-coach langskomen en ontdek via tips en tricks wat je allemaal kan verbeteren op kantoor.